Kaksi henkilöä pitää esitystä neuvotteluhuoneessa.

Memory Campus -yhteisön tapaamisessa kuultiin digitoinnin osaajaverkostosta sekä työstettiin klusteripalveluita

Vuoden 2023 kolmas Memory Campus -yhte4isön tapaaminen järjestettiin hybriditapahtumana Mikkelissä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kirjaston tiloissa torstaina 14.12.2023. Memory Campus -klusterin koordinaattori Kati Saltiola avasi tilaisuuden ja kertoi Memory Campuksen ajankohtaisista kuulumisista ja tulevista tapahtumista.

Tapahtumassa muistutettiin ”Tekoälyllä lisäarvoa digiarkistojen asiakkaille” -hankkeen käynnissä olevasta kyselystä, jolla selvitetään sekä digiarkistojen asiakkaiden että arkistoalan ammattilaisten toiveita ja tarpeita teköälyn hyödyntämisestä sekä heidän odotuksia ja asenteita tekoälyavusteisia palveluita kohtaan. Kysely on auki vuoden 2023 loppuun siihen pääsee vastaamaan täältä: https://link.webropol.com/s/aida-tekoaly2023 Alustavia tuloksia kyselystä esitellään hankkeen tapahtumassa 22.1.2024. Lue lisää tapahtumasta.

Xamkin Digitalian tutkimusyksikön tutkimuspäällikkö Miia Kosonen kertoi tapaamisessa tuloksia ”Joustavat työelämäpolut tulevaisuuden digitointiosaajille” -hankkeen kyselystä, jolla selvitettiin digitoinnin osaajaverkostoon ja osaamismerkkien kehittämiseen liittyviä tarpeita. Perustettava digitoinnin osaajaverkosto tulee olemaan valtakunnallinen asiantuntijapooli digitointiin ja sen eri osa-alueisiin liittyvän tiedon ja kokemusten jakamiseen ajasta ja paikasta riippumatta. Sen tavoitteena on edistää alan jatkuvaa oppimista. Kysely herätti kiinnostusta, vastaajia oli yhteensä 56 kpl. Voit tutustua kyselyyn tarkemmin sivuston materiaalipankista.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *