yleisö kuuntelee auditoriassa luentoa

Come and let AI assist in your business journey! -tapahtuma järjestettiin Muistilla 16.8.2023

”Come and let AI assist in your business journey!” luentotilaisuus järjestettiin osana hanketta ”Memory Lab digitaalisuuden kokeilu- ja innovaatiokulttuurin ajurina Etelä-Savossa” Sodan ja Rauhan keskus Muistissa keskiviikkona 16.8.2023 klo 12:30-15:00. Tilaisuuden järjesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tutkimusyksikkö Digitalia. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahasta.

Tilaisuudessa opittiin uusia tekoälyn käyttömahdollisuuksia, pohdittiin, onko tekoälyssä liiketoimintapotentiaalia sekä miten aloittaa tekoälyn hyödyntäminen omassa organisaatiossa. Tilaisuudessa kuultiin myös Memory Labin tarjoamista mahdollisuuksista tekoälykokeiluihin ja tekoälyosaamisen kasvattamiseen. Alan kehittäjät ja yritystoimijat kertoivat miltä tekoälymaisena nyt näyttää ja mihin katse kannattaa suunnata tulevaisuudessa.

  • Tilaisuuden alussa Xamkin tutkimusjohtaja Noora Talsi toivotti kaikki tervetulleiksi tilaisuuteen ja kertoi taustoja Memory Labin kehittämisestä. Memory Lab on osa Mikkelin kaupungin kehittämisalusta Memory Campuksen kehittämistä ja se tulee tarjoamaan tutkimusinfrastruktuurin niin yrityksille, organisaatioille kuin myös opetukselle esimerkiksi tekoälykehityksen tiimoilta.
  • Mindhiven Ulisses Camargo kertoi puheenvuorossaan ”How AI is Transforming Industries and Driving Innovation”, miten tekoälylkehitys vaikuttaa yrityksiin ja innovaatiokehitykseen.
  • Samuli Kunttu, Fujitsulta esitteli puheenvuorossaan Memory Labin teknologioita eli laitteistoa, mitä Memory Labin ensimmäisessä kehitysvaiheessa on hankittu, ja NVIDIA:n Niki Loppi taas kertoi hieman tekoälyohjelmistoista, joita Memory Labissa tullaan käyttämään.
  • Miten sitten yritykset ja yhteisöt voivat hyödyntää Memory Labia? Anssi Jääskeläinen, Xamkilta esitteli ”Memory Lab digitaalisuuden kokeilu- ja innovaatiokulttuurin ajurina Etelä-Savossa” -hanketta ja sitä, miten yritykset voivat osallistua hankkeeseen ja sen pilottikokeiluihin. Hanke auttaa eteläsavolaisia toimijoita tunnistamaan toimialojen yhteisiä haasteita ja mahdollisuuksia sekä rakentamaan yhteistyöverkostoa ja yhteiskehittämään palveluita digitaalisuuden ja innovoinnin keinoin.  

Jos olet kiinnostunut hankkeesta ja kuulemaan lisää pilotointimahdollisuuksista, ota yhteyttä: www.xamk.fi/ml-aiko

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *