Seminaarin mainos

Digital Archiving Futures -seminaari 4.-6.9.2024

DIGITAL ARCHIVING FUTURES – DIGIARKISTOJEN TULEVAISUUSKUVAT 4.-6.9.2024

Memory Campus ja Digitalia järjestävät kaksipäiväisen hybriditapahtumaan “Digital Archiving Futures – Data Spaces, Artificial Intelligence, and Cluster Collaboration” 4.-6.9.2024.

Tapahtuma järjestetään ”Memory Campus tiedonhallinnan kansainväliseksi klusteriksi” -hankkeen toimesta yhteistyössä Memory Campus-organisaatioiden kanssa.

Tapahtuman ensimmäinen päivä ke 4.9. on ”Pre-day”, jolloin järjestetään yhteistyökumppaneiden side event –kokoontumisia sekä kaikille avoin iltatapahtuma Sodan ja rauhan keskus Muistissa.

Tapahtuman toinen päivä to 5.9.2024 on englanninkielinen, jossa esiintyy puhujia KAM-sektorilta (kirjastot, arkistot ja museot) ja tiedonhallinnan alalta Euroopasta seuraavista teema-alueista: Data Spaces, Artificial Intelligence ja Cluster Collaboration.

”Data Spaces” -teema kattaa näkökulmia eurooppalaisesta data-avaruudesta ja jaetusta tiedosta sekä näiden päälle erilaisissa verkostoissa tehtävistä kehittämistoimenpiteistä esim. Europeanassa ja Time Machinessa. ”Artificial Intelligence” -näkökulma taas tuo esille toteutettuja kokeiluja ja tulevaisuuden mahdollisuuksia, miten tekoälyä saadaan hyödynnettyä niin arkisto-, kirjasto- ja museosektorilla kuten myös yleisesti tiedonhallinnan alalla. ”Cluster Collaboration”-teema kokoaa yhteen yhteistyön vahvan merkityksen tulevaisuuden luomisessa ottaen huomioon ekosysteemimäisen yhteistoiminnan, ennakoinnin toimijoiden yhteisen tulevaisuuden ja tulevaisuuden osaamisen kehittämiseksi.

Kolmantena päivänä pe 6.9.2024 järjestetään jo kahdeksatta kertaa Digitalian perinteinen Digitaalisen tiedon kesäkoulu – Digiarkistoinnin tulevaisuuskuvat, joka jatkaa kansainvälisen päivän aiheita ja kokoaa paikalle kotimaisia puhujia ja yleisöä.

Tarkempi ohjelma ilmoitetaan ja ilmoittautuminen avataan huhtikuun aikana.

Tapahtuma järjestetään osana ”Memory Campus tiedonhallinnan kansainväliseksi klusteriksi” -hanketta. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahasta (AKKE).

Lisätietoja:

Kati Saltiola
Ohjelmakoordinaattori
Memory Campus
P.  050 560 3174
kati.saltiola@xamk.fi

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *